;

Nastava

U NSK ponovno uspostavljen pristup bibliografskoj bazi Sopus

17.05.2017 01:11 | Autor: M.G.

Bibliografska baza Scopus važan je izvor informacija za čitavu akademsku zajednicu. Sadrži sažetke i citate akademskih članaka: ukupno se ondje nalazi gotovo 22.000 naslova od 5.000 izdavača. Radi se o člancima s područja prirodnih znanosti, tehnologije medicine, društvenih i humanističkih znanosti te umjetnosti. Već drugu godinu zaredom, početkom svibnja je čitavoj akademskoj zajednici u Hrvatskoj pristup bazi bio onemogućen, zbog problema s javnom nabavom. Iz NSK javljaju kako je pristup bazi ponovno moguć.


Od 2. svibnja bilo je nemoguće u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici pristupiti velikoj bibliografskoj bazi Scopus, važnoj čitavoj akademskoj zajednici, a baš u vrijeme pisanja seminarskih i diplomskih radova, sve zbog problema s javnim natječajem. 

- Kao i prošle godine u isto vrijeme, Elsevir je prekinuo pristup bazi Scopus. Baza Scopus je nedostupna od 2. svibnja 2017. godine. Trenutačno usklađujemo proceduru javne nabave s novim Zakonom o javnoj nabavi, koji je donesen 1. siječnja ove godine, kažu nam iz NSK-a

Obećali su tada da će u najkraćem roku raspisati postupak javne nabave, koji treba proći i kontrolu nadležnih tijela. Postupak je, očito, obavljen u rekordnom roku.

- Nastavno na obavijest od 2. svibnja 2017., obavještavamo vas da je ponovno uspostavljen pristup na bazu Scopus, obavještava NSK.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija