;

Vijesti

Raspisani izbori: Sveučilište u Splitu bira novi studentski zbor

17.05.2017 05:02 | Autor: M.G.

Odlukom rektora Sveučilišta u Splitu, raspisani su izbori za novi Studentski zbor tog Sveučilišta. Praksa je ondje nešto drugačije nego, primjerice, na zagrebačkom i osječkom Sveučilištu, pa se jedne godine održavaju izbori samo za zborove sastavnica, a druge izbori za Zbor Sveučilišta.


Svi studenti Sveučilišta u Splitu 14. će lipnja u razdoblju od 8 do 20 sati imati pravo izaći na studentske izbore i odabrati svoje predstavnike. Kandidirati se za člana zbora mogu isto tako svi studenti sastavnica, a obrazac za kandidaturu možete pronaći ovdje.

U pravilniku je naglašeno da se kandidacijske liste predaju najkasnije 10 dana prije održavanja izbora. Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ima ukupno 13 članova, a na izborima će pobijediti onaj kandidat koji ima najveći broj glasova. 

Rezultati izbora po pravilniku bi trebali biti objavljeni 72 sata od zatvaranja birališta, a više detalja o pravilima studentskih izbora na Sveučilištu u Splitu možete pročitati u dokumentu na dnu.Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija