;

Split

Škola likovnih umjetnosti Split

09.04.2013 12:01 | Autor: srednja.hrBodovi:


Smjerovi:

Grafički dizajner

Kiparski dizajner

Fotografski dizajner

Slikarski dizajner

Industrijski dizajner

Dizajner odjeće


Zašto upisati tu školu

Nakon završene škole mladi dizajneri mogu u tvrtkama kreirati proizvode, oblikovati vizualnu prepoznatljivost, raditi na poslovima promidbe i reklame, uredivati interijere. Mogu otvarati vlastite dizajnerske radionice i proizvoditi dizajnerska rješenja ili gotove proizvode. Mogu pokušati u svom ateljeu i umjetnicki se izraziti.

Nakon završene škole otvorena im je i mogucnost nastavka školovanja na Akademiji likovnih umjetnosti, Akademiji dramskih umjetnosti, Grafičkom fakultetu, Filozofskom fakultetu, Arhitetonskom fakultetu, Tekstilno-tehnološkom fakultetu i dr.

I kad otiđu, škola sa svojim bivšim učencima ostaje u prijateljstvu. A za prijateljstvo je potrebno vrijeme. U tom vremenu potrebno je pobjediti i izgubiti, istrpjeti, smijati se, pronaći najbolje moguće puteve za vlastito umjetničko potvrđivanje. Kad nas to vrijeme u kojem smo se razumjeli i ohrabrili spoji, ta veza je nešto najljepše što nam se dogodilo.


Dostignuća:

Na 5. smotri Turističke kulture 2012. godine  škola se našla među nagrađenima  predstavivši se dokumentarnim filmom o Vidu Morpurgu (knjižaru, izdavaču, političaru  i poduzetniku). Autor filma je naš bivši učenik Kaja Raca Rošin.

Učionice/Igrališta-Dvorane:


Posebnosti:

Ova škola bilježi punih 100 godina tradicije u odgoju i obrazovanju mladeži u likovnim znanjima i vještinama. Pod raznim imenima, na raznim adresama, kroz desetljeća prirodnih ili prisilnih promjena, kontinuitet ove ustanove održavao je snažni duh izvorne likovnosti ovog podneblja.

Ukupno: 4,0

Ocjene

-
Kvaliteta nastave
-
Opremljenost učionica
-
Knjižnica
-
Izvannastavne aktivnosti
-
Dostupnost interneta
-
Prostori za druženje
-
Mogućnosti zapošljavanja
-
Preporuka upisa
# Profesor OcjenaSamo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija