Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „ZAMISLI“

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „ZAMISLI“ osnovana je 2005. Godine.

Sjedište Udruge je u Zagrebu, Avenija Marina Držića 71A, a Udruga svojim aktivnostima djeluje na području cijele Hrvatske.

Kratki opis povijesti i vizije

Udruga je osnovana s ciljem:

- Poticanja mladih s invaliditetom na uključivanje u sustav obrazovanja

- Informiranja i savjetovanja mladih

- Informiranja i savjetovanja osoba s invaliditetom

- Uključivanja mladih u aktivnosti vezane uz aktivno sudjelovanje u društvu, mobilnost, zapošljavanje, obrazovanje, socijalnu zaštitu, zdravstvenu zaštitu, kulturu, šport i slobodno vrijeme

- Uključivanja osoba s invaliditetom u aktivnosti vezane uz život u zajednici; obitelj; odgoj i obrazovanje; zdravstvenu zaštitu; socijalnu skrb i mirovinski sustav; stanovanje, mobilnost i pristupačnost; profesionalnu rehabilitaciju, zapošljavanje i rad; podizanje razine svijesti; sudjelovanje u kulturnom, političkom i javnom životu; rekreaciju, razonodu i sport

- Osiguravanja pomoći mladima s invaliditetom u svakodnevnom životu

- Surađivanja s profesorima i obrazovnim institucijama

- Razvoj međunarodne suradnje

- Podizanja kvalitete života i obrazovanja mladih s invaliditetom u RH.

Naša VIZIJA su mladi s invaliditetom uključeni u sustav obrazovanja sa svom potrebnom tehničkom i materijalnom podrškom.

Grad:
Zagreb
Upisi:
U aktivnosti koje provodi udruga korisnici se uključuju putem otvorenih poziva koje objavljujemo na web stranici i društvenim mrežama.

A moguće se i pridružiti samoinicijativno popunjavanjem iskaza interesa http://www.zamisli.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=222&Itemid=7
Aktivnosti:
1. Centar podrške osobama s invaliditetom, koji se temelji na programima tehničke pomoći srednjoškolcima i studentima s invaliditetom.

2. Centar za informiranje mladih, koji se temelji na aktivnosti Regionalnog Info-centra za mlade Zagreb (www.icm-zg.info) i Savjetovališta za mlade s invaliditetom.
Facebook: Facebook stranica
Youtube: YouTube

Kontakt:

OIB:
51933368655
Adresa:
Avenija Marina Držića 71A
Telefon:
01/558-4318
E-mail:
Fax.
01 6198383
URL: