UDRUGA STUDENATA VETERINARSKE MEDICINE „EQUUS“

U pocetku bijaše Studentski klub "Equus" pri Veterinarskom fakultetu u Zagrebu. No, stvari izmakoše kontroli i naš Klub došao na loš glas (kazu zbog plandovanja i pijancevanja). Zato ga ukinuše. Iducim generacijama u naslijede ostavio je biljeg loše studentske organizacije i nepovjerenje. Dugo nije bilo nikakve studentske organizacije na Veterinarskom fakultetu. Mracno doba.

Skupina mladih entuzijasta odlucila je stati tome na kraj i 20. prosinca 1993. osnovala UDRUGU STUDENATA VETERINE "EQUUS". Unatoc problemima koji su ih od pocetka pratili (od nedostataka prostorije, do opceg nerazumijevanja), naši su mladi entuzijasti zasukali rukave i prionuli poslu kako bi dokazali svim "nevjernim Tomama" da ovaj "Equus" nije kao onaj prije. Rezultati njihova rada vidljivi su još i danas.

Pogledajte samo dvorište Fakulteta i njegovu okolicu i vidjet cete uredene cvjetnjake i travnate površine izmedu zavoda... Od njihova vremena do danas smo nekoliko puta, zbog raznoraznih zakonskih odluka, morali mijenjati (modificirati) ime Udruge.

Danas ono glasi UDRUGA STUDENATA VETERINARSKE MEDICINE "EQUUS" ili krace: U.S.V.M. "EQUUS". USVM "Equus" je neprofitibilna udruga koja se nalazi na Veterinarskom fakultetu Sveucilišta u Zagrebu.

Grad:
Zagreb

Kontakt: