;
Dođite na predavanje o Lovcu u žitu koji je jedno od djela s popisa za esej iz hrvatskog jezika

Dođite na predavanje o Lovcu u žitu koji je jedno od djela s popisa za esej iz hrvatskog jezika

Organizator: Info zona
Vremenski period: 8.11.2016.-8.11.2016.
Grad: Split,
Kategorija: Sve, Drustvo, Kultura, Prakticne_radionice

U prošloj sezoni na Književnom klubu u Zoni sudjelovalo je više od 200 srednjoškolaca zainteresiranih da na drugačiji način obrade naslove s državne mature.

Na drugom ovosezonskom druženju, u utorak, 8. studenog, u 19:30 tema razgovora je - Lovac u žitu.

Američki književnik Jerome David Salinger proslavio se romanom Lovac u žitu te postao idol jedne generacije mladih. Psovke i pogrdni nazivi, predbračni seks, zlouporaba alkohola te prostitucija obilježile su knjigu kao kontraverznu, no publiku je intrigirala priča glavnog lika koji izražava svoj doživljaj svijeta i tinejdžerski sustav vrijednosti, kritizirajući društvenu nepravdu i polemizirajući s licemjerjem školskog sustava, lažnim vrijednostima, snobizmom i stereotipima.

Uz to je Lovac u žitu jedno od djela s popisa za esej iz hrvatskog jezika na državnoj maturi pa vam ovakvo jedno predavanje može olakšati razumijevanje štiva, a onda i eventualno donijeti bolju ocjenu na maturi.

I ove sezone Književni klub vodi Irena Delonga Nešić, a termin druženja je svakog prvog radnog utorka u mjesecu u 19:30. Irena Delonga Nešić profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti s iskustvom vođenja nekoliko pjesničkih večeri i škola kreativnog pisanja.

Grad
Split,
Adresa
Jerina 1
Kategorija
Sve, Drustvo, Kultura, Prakticne_radionice
Vrijeme početka
8.11.2016. 19:30:00
Vrijeme završetka
8.11.2016. 21:00:00
Organizator
Info zona